Novi Sad
29.09.2023.
13:56 > 18:03
"Dovoljno se gradilo, Novi Sad je dobio mnogo novih objekata i mnogi su od toga imali koristi. Sačekajte sada, da vidimo gde smo", kaže za predsednica DaNS-a Ana Ferik Ivanovič.

Komentari 12

  • Inzenjer

    30.09.2023 10:51
    Odlican tekst
    Gospodja je videla, navela i ispisala sve sto vecina zdravorazumskih Novosadjana vidi, pohvalila dobro, istakla sta je jako lose. Pamet u glavu, dragi sugradjani, kanda ce izbori. Bar u prvim mesecima nove vlasti, neka na odgovornim mestima bude neko ko dijametralno suprotno misli od vladajuce klike. Makar da dobijemo malo vremena da predahnemo od stete i zla koje nas je snaslo...
  • Dejan

    29.09.2023 23:00
    Zasto na sajtu DaNS a nema Vasih referenci? Kao arhitekta sa licencom projektanta morate ukazati na to kolika je uloga i projektanata u formiranju slike grada. Preko medija saznajem samo da se bavite legalizacijom nelegalnih objekata! Ne smatram.legalizaciju kao proces koji doprinosi posumljavanju ,ozelenjavanju i reciklazu. Zaustavljanje izgradnje je proces koji bi lancano izazvao velike probleme, a pre svega podstakao izgradnju nelegalnih objekata...
  • Forum

    29.09.2023 21:30
    @Bilja

    Ne morate ići do Telepa da bi videli koji je to nemar i odnos prema građanima Novog Sada. Nama ispred restorana Forum u V. Mišića su korenje podigli i izlomili trotoar a deca nam gaze po blatu jer voda sliva se prema zgradama a ne na "zelenu" površinu koja je isto blato i nikad zelena nije bila.
  • Investitor

    29.09.2023 18:18
    Ostavi me na miru bre ženo..
  • Slobodan

    29.09.2023 16:41
    Krivi smo mi
    Odličan tekst. I molim vas nastavite da zovete gospodu iz JP Urbicid da nam objasne njihovu viziju uništavanja ove varoši
  • Šajkaš

    29.09.2023 16:08
    Bravo
    Slažem se sa svime što je gospođa rekla.
    Daj malo slušajte stručne ljude a ne samo udri, gradi, ruši, betoniraj....
    Malo planiranja...
  • Pajo

    29.09.2023 15:47
    Omg
    Napravili ruglo od tako lepog grada,napravili kojekakve zgradurine bez ikakvog plana,tuga jad i beda,malo jaci zemljotres ima sve da popada,kao onomad kad je bila oluja,svi smo videli kvalitet novih zgrada,ali biznis je to,napravis zgradu po 450e kvadrat a prodajes po 2500-3000€ kvadrat...Tuga jad i beda.
  • Mjari

    29.09.2023 15:46
    Odlican tekst! Podrzavam stav DaNS-a!
  • Skočko

    29.09.2023 15:45
    a jos interesentanija stvar je kad pogledate ko potpisuje tj ko je odgovorni urbamisti za urbanosticke planove koji su na ramom ili javnom uvidu!
    niko drugi do direktora miladinovica!
    prvo pitanje je lad stigne da smisli,razmisli i iscrta sve to
    drugo pitanje je zasto onda platu primaju odgovorni urbanisti u jp urbamizam!?
    2 plana na ranom uvodu, 1 potpiso direktor.
    5 planova na javnom uvidu 2 potpisao direktor.
    wau
  • Miki

    29.09.2023 15:19
    Ne znam dal postoji način, da se spasi- šta se može spasiti...ali očigledno da su kriminal i bratska posla uzurpirala grad. A šaka ljudi koja se i protivi, ne može ništa učiniti. Kad bi bar većina stanovnika digla glas, ali ne..jer većinu ne interesuje van njihovog stana šta se dešava.
  • Bilja

    29.09.2023 14:58
    Telepski horor
    Nedavno sam se preselila na sam pocetak Telepa, ulica se zove Imrea Borija i ima jednu jedinu zgradu. Kao velika cast akademiku, hungarologu cije ime ulica nosi, a ujedno kao velika cast nama koji smo odvojii ozbiljne svote novca da kupimo stanove u ovoj zgradi- ulica je u tucaniku i prasini iako je proslo godinu i po dana od kako zgrada ima upotrebnu dozvolu. I sve koji su za to nadlezni boli uvo- da ne kazem nesto drugo. Gradske vlasti i investitor sigurno ne treba da obuju ribarske cizme kako bi izasli iz svoje zgrade posle ili tokom malo jace kise- mi to MORAMO da uradimo ili da kao taoci sedimo u stanovima od 2200 evra/ kv metru, u sirem centru Evropske prestonice kuture. Naravno- niko nije kriv- investitor je ZAISTA dao sve od sebe ali nije do njega, naravno, pa on je dusa od coveka i pati zajedno sa nama dok u svojim elegantnim cipelicama skakuce po asfaltu oko zgrade u kojoj zivi- bilo kise ili ne; ni Grad naravno nije kriv- namcor koji treba da da parce svoje zemlje (da se prilaz i ulica Imrea Borija asfaltira) zacenio je tu zemlju i oni su jadni nemocni, a tako bi hteli da nam asfaltiraju i urede sve oko zgrade. Za to vreme, pored ribarskih cizama, zenskim stanarima ove ulice potrebne su i borilacke vestine i mozda jos ponesto da se odbrane jer pored toga sto nema asfalta, nema ni rasvete, pa je nekoliko komsinica bilo napadnuto od strane manijaka razlicitih opredeljenja bas na tom mracnom prilazu. I tako, divan zivot novosadski. Lepota!
  • pamet

    29.09.2023 14:16
    Evo idete na sajt urbanizma da vidite sta je na ranom javnon uvidu.
    pored planiranog groblja u ataru menja se plan i umesto javnih sadrzaja gradice se zgrade sa 3 sprata!
    Firma koja gradi i kod rumenackog kruznog toka. tu ima 950 stanova, o de ce ih biti isto toliko ako ne i vise.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna